Warning: The magic method OCDI\OneClickDemoImport::__wakeup() must have public visibility in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/one-click-demo-import/inc/OneClickDemoImport.php on line 128 Warning: The magic method Post_Views_Counter::__wakeup() must have public visibility in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/post-views-counter/post-views-counter.php on line 98 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/wordpress-social-login/wp-social-login.php on line 64 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/themes/realhomes/framework/functions/basic.php on line 1076 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/themes/realhomes/framework/functions/basic.php on line 1076 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/one-click-demo-import/inc/OneClickDemoImport.php:128) in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 533 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/one-click-demo-import/inc/OneClickDemoImport.php:128) in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 541 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-content/plugins/one-click-demo-import/inc/OneClickDemoImport.php:128) in /customers/c/7/2/24nyt.dk/httpd.www/bolig/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Side ikke fundet – Boligsektion https://bolig.24nyt.dk Tue, 04 Aug 2020 08:23:33 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.15 https://bolig.24nyt.dk/wp-content/uploads/2019/10/cropped-boligfavicon-32x32.png Side ikke fundet – Boligsektion https://bolig.24nyt.dk 32 32 179524226 Udbuddet af huse falder og sætter ny bundrekord igen https://bolig.24nyt.dk/udbuddet-af-huse-falder-og-saetter-ny-bundrekord-igen/ https://bolig.24nyt.dk/udbuddet-af-huse-falder-og-saetter-ny-bundrekord-igen/#respond Tue, 04 Aug 2020 08:23:33 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1943 Nye tal fra Boligsiden viser, at udbuddet af huse er faldet fire procent den seneste måned. Dermed sætter udbuddet ny bundrekord for tredje måned i træk. Udbuddet af huse er faldet til det laveste niveau, siden Boligsiden begyndte at føre statistik over udbuddet i 2010. Det viser nye udbudstal fra primo august. Samlet set er der 30.703...

Indlægget Udbuddet af huse falder og sætter ny bundrekord igen blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
Nye tal fra Boligsiden viser, at udbuddet af huse er faldet fire procent den seneste måned. Dermed sætter udbuddet ny bundrekord for tredje måned i træk.

Udbuddet af huse er faldet til det laveste niveau, siden Boligsiden begyndte at føre statistik over udbuddet i 2010. Det viser nye udbudstal fra primo august. Samlet set er der 30.703 villaer og rækkehuse til salg. Det er et fald på fire procent den seneste måned og 15 procent lavere end på samme tid sidste år.

”Det er tredje måned i træk, at udbuddet af huse falder til et rekordlavt niveau, så køberne har nu fået endnu mindre at vælge mellem,” konstaterer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Faldet er typisk for sæsonen, der plejer at byde på et fald i udbuddet som konsekvens af, at færre sætter deres huse til salg i sommermånederne.

”Forskellen i år er så bare den, at der ikke som vanligt kom en stor stigning i udbuddet i foråret. Det satte corona en stopper for. Samtidig har salget været højere end normalt, og det har skabt den nuværende situation med færre huse på ejendomsmæglernes hylder,” siger Birgit Daetz.

Store regionale forskelle

Udbuddet af huse er faldet i alle landets fem regioner. Det største fald er i Region Hovedstaden, hvor udvalget af huse er faldet med en fjerdedel det seneste år og nu er indskrænket til godt 4.000 huse.

”Der er langt færre huse til salg i Region Hovedstaden end tidligere, og det er et resultat af, at der er solgt flere huse end normalt på især den københavnske vestegn og i Nordsjælland. Samtidig har husejerne på grund af corona ikke sat til salg i samme omfang som tidligere, og det har også været medvirkende til, at udvalget er blevet mindre,” siger Birgit Daetz.

Omvendt er faldet i udbuddet mindst i Region Nordjylland, hvor der er fem procent færre huse til salg end for et år siden.

”I Nordjylland har antallet af nye boliger til salg og salget af huse været på nogenlunde samme niveau som i 2019. Så på trods af corona har de nordjyske sælgere og købere på boigmarkedet i store træk gjort, som de plejer,” påpeger Birgit Daetz.

Udbud af sommerhuse faldet med en tredjedel

Generelt er udbuddet af boliger langt mindre end tidligere. Den udvikling var allerede i gang inden corona, fordi antallet af handler var stigende. Faldet i udbuddet accelererede i foråret og er fortsat henover sommeren.

De nye udbudstal fra primo august viser ligeledes, at udbuddet af sommerhuse og ejerlejligheder er faldet med henholdsvis 34 og 17 procent. Det er altså en generel udvikling for udbuddet, at der bliver færre boliger på markedet.

”Salget af boliger går stadig rigtig godt, og det er en god indikator for, at udbuddet endnu ikke er så lavt, at køberne går forgæves, når de begynder at se på bolig. Men vi bevæger os også på uberørt grund, for det er meget sjældent, at der er så få boliger til salg. På grund af sommerferien ser vi nu et lille dyk i antallet af nye sælgere, der kan få udbuddet til at dale yderligere. Derfor ved vi også, at ejendomsmæglerne håber, at sælgerne vender tilbage til markedet i lidt større målestok, når de kommer tilbage fra deres ferier i det danske sommerland,” siger Birgit Daetz.

Udbud af boliger i primo august 2020:

Boligtype Udbud primo august 2020 Ændring seneste måned Ændring seneste år
Villaer og rækkehuse 30.703 -3,8 % -15,1 %
Ejerlejligheder 6.993 -2,7 % -16,7 %
Fritidsboliger 7.087 -2,3 % -33,8 %

(Kilde: Boligsiden)

Udbud af huse fordelt på regioner i august 2020:

Region Udbud primo august 2020 Ændring seneste måned Ændring seneste år
Region Hovedstaden 4.065 -6,8 % -24,4 %
Region Midtjylland 7.778 -4,8 % -15,3 %
Region Nordjylland 5.249 -1,1 % -5,4 %
Region Sjælland 5.309 -4,4 % -18,0 %
Region Syddanmark 8.302 -2,6 % -13,5 %

(Kilde: Boligsiden)

Indlægget Udbuddet af huse falder og sætter ny bundrekord igen blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/udbuddet-af-huse-falder-og-saetter-ny-bundrekord-igen/feed/ 0 1943
Boligjagten går ind: Få overblik over hvad det koster at bo til leje https://bolig.24nyt.dk/boligjagten-gaar-ind-faa-overblik-over-hvad-det-koster-at-bo-til-leje/ https://bolig.24nyt.dk/boligjagten-gaar-ind-faa-overblik-over-hvad-det-koster-at-bo-til-leje/#respond Thu, 30 Jul 2020 23:58:12 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1831 Er du blevet optaget på drømmestudiet, og skal i den forbindelse finde en lejebolig i din nye studieby? Danmarks største lejeboligportal, BoligPortal, har lavet en ny opgørelse på lejeboligpriser i Danmarks 10 største byer. Få overblik over, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på i de danske studiebyer. København er dyrest og Aarhus følger trop København...

Indlægget Boligjagten går ind: Få overblik over hvad det koster at bo til leje blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
Er du blevet optaget på drømmestudiet, og skal i den forbindelse finde en lejebolig i din nye studieby? Danmarks største lejeboligportal, BoligPortal, har lavet en ny opgørelse på lejeboligpriser i Danmarks 10 største byer. Få overblik over, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på i de danske studiebyer.

København er dyrest og Aarhus følger trop

København er Danmarks største studieby, hvilket afspejler sig i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København, som ligger på 183 kr. for en 1-værelses lejlighed. Populære byer giver højere priser, og Aarhus følger også godt med, med en gennemsnitlige kvadratmeterpris på 135 kr. for en 1-værelses lejlighed.

Men mange indbyggere er ikke nødvendigvis lig med højere priser. For eksempel er Danmarks tiendestørste by, Roskilde, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed på 124 kr. dyre end Danmarks ottendestørste by, Horsens, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed på 90 kr.

”Det er vigtigt at se gennemsnittet som en tendens på boligmarkedet,” fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. ”Mange faktorer spiller ind, når en husleje skal fastsættes, for eksempel hvornår boligen er bygget, hvilken kommune den ligger i, og hvilken stand boligen er i. En afgørende faktor er selvfølgelig også efterspørgslen.”


Randers er billigst

Danmarks sjette største by, Randers, er den billigste, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed på 76 kr. Skal man studere i Aarhus, men gerne vil bo billigt, så kan man med fordel bosætte sig i Randers og pendle til sit studie, da Randers ligger tæt på Aarhus.

”Hos BoligPortal vil vi gerne gøre unge og nye studerende opmærksom på de muligheder, der ligger i søge lejeboliger i udkanten af centrum eller lidt uden for byen eller at flytte sammen med andre. Det øger chancen for at finde en lejebolig, og samtidig kan det også mærkes på pengepungen, da det ofte er billigere at bo uden for byen.” siger administrerende direktør for BoligPortal, Anders Hyldborg.

Via pressemeddelels fra BoligPortal.

Indlægget Boligjagten går ind: Få overblik over hvad det koster at bo til leje blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/boligjagten-gaar-ind-faa-overblik-over-hvad-det-koster-at-bo-til-leje/feed/ 0 1831
Rekordmange nye boligejere: Få styr på skel og undgå nabostrid https://bolig.24nyt.dk/rekordmange-nye-boligejere-faa-styr-paa-skel-og-undgaa-nabostrid/ https://bolig.24nyt.dk/rekordmange-nye-boligejere-faa-styr-paa-skel-og-undgaa-nabostrid/#respond Wed, 06 Nov 2019 08:30:17 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1281 Nye tal viser et dansk boligmarked i topform, men mange nye boligejere glemmer at tjekke, om der er styr på ejendommens skelforhold. Få fagmandens råd til, hvordan du undgår en bitter strid med naboen. Flere og flere flytter i villa og rækkehus i Danmark, og de lave renter giver gode muligheder for potentielle førstegangkøbere. Ifølge...

Indlægget Rekordmange nye boligejere: Få styr på skel og undgå nabostrid blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
Nye tal viser et dansk boligmarked i topform, men mange nye boligejere glemmer at tjekke, om der er styr på ejendommens skelforhold. Få fagmandens råd til, hvordan du undgår en bitter strid med naboen.

Flere og flere flytter i villa og rækkehus i Danmark, og de lave renter giver gode muligheder for potentielle førstegangkøbere. Ifølge nye tal fra Boligsiden blev der i de første otte måneder af 2019 solgt 30.600 villaer og rækkehuse i Danmark – en stigning på 85 procent i forhold til samme periode i 2011. Hos Danmarks største landinspektørfirma, LE34, oplever man imidlertid, at mange nye boligejere i købssituationen ikke har haft øje for skelgrænser, servitutter og andre forhold, der kan få konsekvenser sidenhen.

– På boligsider kan man se en boligs matrikelkort online, men det er nødvendigt at være særligt opmærksom, for kortene er ofte unøjagtige, og de kan være mere vildledende, end de er vejledende. De gamle håndtegnede matrikelkort kan have 200 år på bagen, og mange er manuelt blevet tegnet om ad flere omgange. Derfor er unøjagtige kort blevet digitaliseret, fortæller Sune Iversen, der er landinspektør hos LE34, og pointerer:

– Hvis ikke man undersøger ejendommens skel, kan man risikere, at en del af garagen står på naboens grund, at den ønskede tilbygning ikke kan blive en realitet, eller at naboen har vundet hævd over noget af ejendommen.

3 gode råd

For ikke at starte naboskabet med stridigheder over ukorrekte skel og ejendomsgrænser eller andre uønskede overraskelser anbefaler landinspektøren følgende råd til kommende husejere.

1. Hvor går skellet?

Undersøg, om matrikelkortet viser de rigtige skel. Skellet er især vigtigt, hvis du skal etablere hegn eller hæk eller lave tilbygninger tæt på naboens grund. Hvis der er tvivl om, hvor skellet går, kan en landinspektør afsætte det gennem opmåling og analyse af gamle matrikelkort. Et ukorrekt matrikelkort kan også være udtryk for, at naboen har vundet hævd på en del af ejendommen. Hvis en kommende nabo har anvendt en del af din grund i mere end 20 år, kan personen nemlig have vundet ejendomsretten over dette område, som du ellers lige har købt.

2. Servitutter

Næsten alle boliger har en tingbogsattest, der viser eventuelle servitutter, der er begrænsende rettigheder over boligen eller grunden. Det er en god idé at orientere sig heri inden et boligkøb, for måske må du ikke plante et træ eller lade hækken vokse, fordi det kan gå ud over naboens udsigt. Det kan også være, at der går en ledning under grunden, som sætter en stopper for en tilbygning.

3. Tjek efter offentlige byggeprojekter

Det er en god idé at tjekke kommunens lokalplan og undersøge, hvorvidt der planlægges byggeprojekter i nærheden af din grund – det kan både påvirke grundens værdi og være til gene for beboere.

Pressemeddelelse fra LE34.

Indlægget Rekordmange nye boligejere: Få styr på skel og undgå nabostrid blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/rekordmange-nye-boligejere-faa-styr-paa-skel-og-undgaa-nabostrid/feed/ 0 1281
Huskøbere har fået 10.000 færre boliger at vælge imellem https://bolig.24nyt.dk/huskoebere-har-faaet-10-000-faerre-boliger-at-vaelge-imellem/ https://bolig.24nyt.dk/huskoebere-har-faaet-10-000-faerre-boliger-at-vaelge-imellem/#respond Tue, 05 Nov 2019 08:53:35 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1278 Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant igennem de seneste år. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden. Sammenlignet med primo november 2011, hvor udbuddet var størst, er der i dag 10.000 færre huse at vælge imellem. Tager man de langsigtede briller på og kaster et blik bagud på de seneste års udvikling på det...

Indlægget Huskøbere har fået 10.000 færre boliger at vælge imellem blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant igennem de seneste år. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden. Sammenlignet med primo november 2011, hvor udbuddet var størst, er der i dag 10.000 færre huse at vælge imellem.

Tager man de langsigtede briller på og kaster et blik bagud på de seneste års udvikling på det danske boligmarked, viser det sig, at der i dag er markant færre huse at vælge imellem.

Boligsidens nye udbudstal fra primo november viser, at der aktuelt er 36.062 villaer og rækkehuse til salg i Danmark. Det er 10.146 færre end i primo november 2011, hvor udbuddet af huse var på sit højeste. Det svarer til, at der er sket et fald på 22 procent i det samlede udbud af villaer og rækkehuse på de otte år.

”Der har længe været talt om fremgang på markedet for villaer og rækkehuse, og nu kan vi se, at det konkret afspejler sig i det samlede udbud. For faldet skyldes ikke, at færre sætter huset til salg. Der er faktisk kommet rigtig mange nye boliger på markedet, men der er samtidig solgt endnu flere, og derfor ser vi det markante fald i udbuddet af huse,” siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom på Boligsiden.

Sælgers marked

Antallet af huse til salg er således faldet stødt siden primo november 2011, hvor der altså var flest villaer og rækkehuse til salg. Der er dog fortsat lidt over 36.000 huse på markedet at vælge imellem.

Men det lavere udbud betyder en fordel for sælgerne, og derfor skal man som boligkøber være forberedt på, at man formentlig ikke får de store nedslag i prisen på drømmehuset.

”Faktisk viser det sig, at andelen af hushandler, der ender med et nedslag i prisen, er rekordlav. Det gælder kun 74,9 procent af alle hushandler, og samtidig er størrelsen af det nedslag, som nogle købere får forhandlet sig frem til, også rekordlavt. Sagt med andre ord er det sælgeren, der står med de bedste kort på hånden i øjeblikket, fordi efterspørgslen er høj, og priserne samtidig stiger,” siger Kasper Fredløv Sonberg.

Det gennemsnitlige nedslag i prisen for villaer var i tredje kvartal 2019 på 82.990 kroner, hvilket er det laveste niveau siden 2009. Samtidig er det også netop konstateret, at der indtil videre i 2019 er handlet huse for over 90 milliarder kroner, hvilket også er det højeste beløb i årtiet.

Færre huse til salg i hele Danmark

De seneste års dalende udbud for huse gør sig gældende i hele landet. Mest udpræget er det dog i Region Hovedstaden og i Region Sjælland, hvor antallet af huse til salg begge steder er faldet med 30 procent siden primo november 2011.

”Det første sted, man mærkede opsvinget, var i København og omegn, og derfor er det også helt naturligt, at den øgede efterspørgsel på huse spreder sig som ringe i vandet til kommunerne omkring hovedstaden,” siger Kasper Fredløv Sonberg.

Region Syddanmark tegner sig for et fald på 20 procent i perioden, imens Region Sjælland har oplevet et fald på 19 procent. Mindst markant er nedgangen i Region Nordjylland, hvor det samlede udbud er faldet med ni procent.

Øvrige nøgletal:

  • I løbet af det seneste år er udbuddet af villaer og rækkehuse på landsplan steget med 0,4 procent, imens udbuddet i løbet af den seneste måned er faldet med 0,7 procent.
  • Antallet af ejerlejligheder til salg er på landsplan steget med 3,2 procent i løbet af det seneste år. Men målt i forhold til sidste måned er der i hele landet tale om et fald på 3,5 procent. Og ser vi på udbuddet for ejerlejligheder i perioden fra primo november 2011 til primo november 2019 er der sket et fald på 19 procent.
  • Udbuddet af sommerhuse fortsætter sit fald, og der er i løbet af det seneste år kommet 11,5 procent færre sommerhuse på markedet. I løbet af den seneste måned er der sket et fald på 4,2 procent.

Ændringen i udbuddet for villaer og rækkehuse:

Område Udbud primo nov. 2011 Udbud primo nov. 2019 Ændring i antal Ændring i procent
Hele landet 46.208 36.062 10.146 -22%
Region Hovedstaden 7.536 5.291 2.245 -30%
Region Midtjylland 11.485 9.266 2.219 -19%
Region Nordjylland 6.230 5.647 583 -9%
Region Sjælland 9.035 6.356 2.679 -30%
Region Syddanmark 11.922 9.502 2.420 -20%

(Kilde: Boligsiden)

Pressemeddelelse fra Boligsiden.

Indlægget Huskøbere har fået 10.000 færre boliger at vælge imellem blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/huskoebere-har-faaet-10-000-faerre-boliger-at-vaelge-imellem/feed/ 0 1278
Lav rente rykker mest i de unge boligkøbere https://bolig.24nyt.dk/lav-rente-rykker-mest-i-de-unge-boligkoebere/ https://bolig.24nyt.dk/lav-rente-rykker-mest-i-de-unge-boligkoebere/#respond Thu, 31 Oct 2019 12:00:58 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1273 RENTE-EFFEKT: Det er især de unge førstegangskøbere, der træder på speederen og fremrykker boligkøb, viser undersøgelse. Den lave rente skubber til boligkøberne, og det er især de unge under 30 år, der har speedet op på planerne om boligkøb. Det viser det aktuelle køberbarometer fra Home og YouGov, hvor der er besvarelser fra i alt...

Indlægget Lav rente rykker mest i de unge boligkøbere blev først udgivet på Boligsektion.

]]>

Den lave rente skubber til boligkøberne, og det er især de unge under 30 år, der har speedet op på planerne om boligkøb.

Det viser det aktuelle køberbarometer fra Home og YouGov, hvor der er besvarelser fra i alt 2000 danskere i den repræsentative måling.

Størst betydning for unge

”Renten trigger mest af alt de unge boligkøbere. 42 % af køberne under 30 år svarer, at de har speedet op på planerne. Modsat tyder tallene på, at renten har meget lidt effekt på de ældre boligkøbere. Kun 4 % af køberne over 60 år rykker på renten, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

15 %* af danskerne siger, at de har en plan om at købe bolig i løbet af det næste halve år, og 30 % af de aktuelle boligkøbere svarer, at deres planer er fremskyndet på grund af den nuværende lave rente. (*Køberne udgør 310 personer af respondenterne i undersøgelsen).


Renten forklarer fremgang

Ifølge Home og Realkredit Danmark giver det god mening, at de unge vægter renten højere end de ældre.

”De unge er på jagt efter deres første bolig, og de skal låne til det meste. Boligen er den største post i budgettet, så de lave renter betyder typisk mest for dem, fordi de i højere grad skal låne en relativ større andel af boligens værdi, ” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark.

Undersøgelsen bekræfter, at de lave renter er en væsentlig faktor bag den store interesse for boligkøb i år.

”De lave renter er en medvirkende årsag til, at vi ser en relativ høj aktivitet på boligmarkedet i øjeblikket. Meget tyder således på, at 2019 kommer til at byde på den højeste handelsaktivitet på boligmarkedet siden 2005, ” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Total Køn Alder
Kvinde Mand 18-29 30-39 40-49 50-59 60+
A B C D E F G
Har den faldende/lave rente påvirket dine planer om at købe bolig?
Base: Har planer om at købe bolig inden for de næste 6 måneder 310 118 192 107 70 50 39 44
Ja (NET) 30% 21% 37% 42% 37% 23% 26% 4%
Ja, jeg har fremskyndet mine købsplaner 30% 19% 37% 40% 37% 23% 26% 4%
Ja, andet 1% 2% 2%
 
Nej, det har ikke påvirket mine planer om at købe bolig 59% 75% 49% 41% 54% 67% 66% 91%
Ved ikke 11% 5% 15% 17% 9% 10% 7% 4%
Totalsum 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100%

Pressemeddelelse fra Home a/s.

Indlægget Lav rente rykker mest i de unge boligkøbere blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/lav-rente-rykker-mest-i-de-unge-boligkoebere/feed/ 0 1273
Klimaet har fået stor indflydelse på boligmarkedet https://bolig.24nyt.dk/klimaet-har-faaet-stor-indflydelse-paa-boligmarkedet/ https://bolig.24nyt.dk/klimaet-har-faaet-stor-indflydelse-paa-boligmarkedet/#respond Tue, 29 Oct 2019 08:05:11 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1217 Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen. ”Vi ser, at flere er bevidste om beplantning på grunde. Hvis der findes træer, som giver skygge og som samtidig kan optage store mængder regnvand, så giver...

Indlægget Klimaet har fået stor indflydelse på boligmarkedet blev først udgivet på Boligsektion.

]]>

”Vi ser, at flere er bevidste om beplantning på grunde. Hvis der findes træer, som giver skygge og som samtidig kan optage store mængder regnvand, så giver det plus i karakterbogen og sikrer sælgeren højere pris” forklarer Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Danske BOLIGadvokater arbejder i hele Danmark og ser et tydeligt mønster i at klimarisici påvirker boligkøbernes vilje til at købe og betale sælgers pris.

Oversvømmelse og skybrud

Køberne undersøger risiko for oversvømmelse ved skybrud. Risiko for oversvømmelse afhænger i høj grad af boligens placering i terrænet og hvor let regnvand kan sive ned i undergrunden eller ledes væk på anden måde.

Miljøministeriet (Miljøgis) har lagt kort ud på nettet, hvor man som borger kan finde risikoområder for oversvømmelse i et bestemt område. Oversvømmelseskortene viser bl.a. effekten af skybrud og stigende havvand.

”Effekten af skybrud vises vha. såkaldte Bluespots. Et ”Bluespot” er en lavning i terrænet, der teoretisk kan fyldes med vand. Kortet viser, hvor meget regn, der skal falde for, at en lavning uden afløb vil blive oversvømmet. Da kortet hverken tager højde for eventuel kloakering eller nedsivning bør man imidlertid indhente yderligere oplysninger for at vurdere risikoen for oversvømmelse”, forklarer Jan Schøtt-Petersen.

Det koster op mod 400.000 kr. at renovere  en kloak og sikre sin kælder. En ekstraregning som stadigt flere boligkøbere siger nej tak til. Mange nye husejere opdager for sent, og først når de er flyttet ind, at der er noget galt. Typisk efter et særlige kraftigt regnskyl, hvor opstigende vand fra kloaksystemet trænger ind i huset.

Klimaforandringer kombineret med store tagflader på husene samt mange kvadratmeter flisebelagte arealer, giver risiko for oversvømmelse. Og risikoen bliver stærkt forøget, hvis kloak og afløb er for små, eller tilstoppede.

Tilstandsrapporten omfatter ikke et kloakeftersyn. Derfor skal man som køber være særlig opmærksom på eventuelle fejlkonstruktioner og skader på kloak og afløb. Hvis der tidligere har været vandskade i huset, må det undersøges nærmere, hvordan skaden opstået, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater. Kommunen har kun ansvar for den del af kloakstikledningen, som går fra hovedkloakken og frem til ejendommens skel.

”Danske BOLIGadvokater har gennem mange år opfordret huskøbere til at sikre sig, at kloakforholdene er i orden i forbindelse med handlen. Har man mistanke om utætheder eller for gamle og underdimensionerede kloaksystemer kan en kloakmester foretage en tv-inspektion og afdække situationen”, fortæller Jan Schøtt-Petersen, som ser positivt på den nye køberadfærd.

Med værktøjet Havvand på Land (se www.klimatilpasning.dk) eller www.dingeo.dk kan  man i øvrigt få et overblik over hvilke områder, der kan blive berørt af oversvømmelser ved et stigende havniveau. Ved at klikke på målestationerne får man den maksimale vandstand ved en 20, 50 og 100 års hændelse. Desuden findes information om den forventede stigning i vandstanden i havet på grund af klimaforandringer i dette århundrede.

Pressemeddelelse fra Danske BOLIGadvokater.

Indlægget Klimaet har fået stor indflydelse på boligmarkedet blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/klimaet-har-faaet-stor-indflydelse-paa-boligmarkedet/feed/ 0 1217
Freja ejendomme sælger erhvervsdel i Raadvad https://bolig.24nyt.dk/freja-ejendomme-saelger-erhvervsdel-i-raadvad/ https://bolig.24nyt.dk/freja-ejendomme-saelger-erhvervsdel-i-raadvad/#respond Sat, 26 Oct 2019 13:27:40 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1192 Freja ejendomme har solgt erhvervsdelen i Raadvad som ligger midt i det naturskønne Jægersborg Skovdistrikt. Freja ejendomme har solgt erhvervsdelen i Raadvad som ligger midt i det naturskønne Jægersborg Skovdistrikt. Ejendommen ligger i både Lyngby-Taarbæk Kommune og Rudersdal Kommune. Erhvervsdelen husede tidligere den gamle knivfabrik og er i dag udlejet til 16 kunsthåndværkere – bl.a. en smed, stenhugger,...

Indlægget Freja ejendomme sælger erhvervsdel i Raadvad blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
Freja ejendomme har solgt erhvervsdelen i Raadvad som ligger midt i det naturskønne Jægersborg Skovdistrikt.

Freja ejendomme har solgt erhvervsdelen i Raadvad som ligger midt i det naturskønne Jægersborg Skovdistrikt. Ejendommen ligger i både Lyngby-Taarbæk Kommune og Rudersdal Kommune. Erhvervsdelen husede tidligere den gamle knivfabrik og er i dag udlejet til 16 kunsthåndværkere – bl.a. en smed, stenhugger, maler, møbelsnedker, bronzestøber, billedhugger, keramiker og fotograf som anvender ejendommen til kreative værksteder. Derudover er Center For Bygningsbevaring også beliggende i ejendommen.

Raadvad er et af de første industrianlæg, der blev anlagt langs Mølleåen, hvor de udnyttede åens vand som kraftkilde. I 1643 blev der anlagt en mølle til fremstilling af våben og landbrugsredskaber, hvorefter industriproduktionen i Raadvad begyndte. Området og bygningerne er i dag fredet og fremstår næsten uændret.

Raadvad består af flere klynger bygninger der spænder over en lang periode, og man kan derfor følge arkitekturens udvikling fra 1600-tallet. Udover erhvervsdelen ligger der i det smukke område også Raadvad Kro der nyder udsigten over Raadvaddammen. På den anden side af dammen ligger de gamle boliger, som husede fabrikkens ansatte.

Karen Mosbech, adm. dir. i Freja ejendomme siger: “Vi er rigtig glade for dette salg og for den køber vi endte med. Det har været meget vigtigt for os at sikre, at en fremtidig ejer forstår og påskønner det ret unikke miljø der kendetegner et historisk sted som Raadvad, og at man nærer et ønske om at drive ejendommen videre i samme ånd som i dag”.

Salget er betinget af at ejendommen udstykkes. Når disse forhold er opfyldt, vil dette blive annonceret – herunder også navnet på køber. Alle henvendelser vedrørende ejendommen skal fortsat ske til Freja ejendomme, indtil betingelsen om udstykning er opfyldt og handlen er endelig.

Pressemeddelelse fra  Freja Ejendomme.

Indlægget Freja ejendomme sælger erhvervsdel i Raadvad blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/freja-ejendomme-saelger-erhvervsdel-i-raadvad/feed/ 0 1192
Se det nye Aarhus gennem 13 store facadevinduer https://bolig.24nyt.dk/se-det-nye-aarhus-gennem-13-store-facadevinduer/ https://bolig.24nyt.dk/se-det-nye-aarhus-gennem-13-store-facadevinduer/#respond Fri, 25 Oct 2019 13:27:19 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1189 Beliggenheden er en 5’er: Home Aarhus City udvider og lader projektboliger få særlig god plads i topmoderne lokaler i Danske Banks nye hovedsæde i Aarhus. Lidt nyt, lidt gammelt, noget lånt og noget blåt. Der er ganske vist ikke tale om et bryllup, men man kan alligevel godt sige, at Home og Danske Bank smedes...

Indlægget Se det nye Aarhus gennem 13 store facadevinduer blev først udgivet på Boligsektion.

]]>

Lidt nyt, lidt gammelt, noget lånt og noget blåt.

Der er ganske vist ikke tale om et bryllup, men man kan alligevel godt sige, at Home og Danske Bank smedes tættere sammen, når Home Aarhus City flytter ind og låner lokaler i den blå banks spritnye domicil ved Spanien/Jægergårdsgade.

Home Aarhus City er som mæglerbutik gammel i gårde, når det kommer til at sælge midtbylejligheder og huse fra forretningen på hjørnet af Sct. Clemens Torv. Her har Home Aarhus City i flere år været en af Home-kædens bedst sælgende, men nu er det blevet tid til at flytte selv – til Jægergårdsgade 101L.

Flytningen glæder forretningsindehaver og ejendomsmægler Carsten Andersen, der føler sig mere end heldig.

”Vi har haft rigtig fin vækst, så tiden er helt rigtig til en udvidelse af forretningen. Aarhus har vokseværk, og vi skal vokse med. Med de nye lokaler vil vi være rustet til at varetage alle opgaver inden for salg, udlejning og projektsalg. Vi håber, at vi kan være en flagskibsbutik for Home i Aarhus,” fortæller han.

Home-teamet får hele 204 kvadratmeter at boltre sig på i det nye byggeri, og det giver ekstra gode vilkår til projektsalget, påpeger Carsten Andersen.

”Projektboligerne hitter hos køberne og er derfor selvfølgelig en stor prioritet for os. I vores nye lokaler kan vi lave eksklusive udstillinger af projekterne, så de får ekstra synlighed, og køberne virkelig kan få syn for sagen,” siger han.


I rivende udvikling

Selvom Home Aarhus City flytter fra en placering langs det befærdede strøg, mener Carsten Andersen ikke, at butikkens beliggenhed bliver dårligere med flytningen. Tværtimod.

”Vi får 13 store facadevinduer rettet ud mod en af Aarhus’ største trafikårer ind mod byen, så vi kommer om noget til at være endnu mere synlige end før. Området, vi flytter til, er i rivende udvikling med den nye Frederiks Plads få hundrede meter væk, og så er parkeringsmulighederne meget bedre end ved Sct. Clemens Torv. Det bliver både vi og kunderne glade for,” fortæller en smilende Carsten Andersen.


Bofællesskab med banken

Og indehaveren og hans medarbejdere kommer ikke til at føle sig ensomme i det nye domicil, hvor 730 medarbejdere fra Danske Bank også er ved at flytte ind. Han glæder sig over, at Home Aarhus City fortsat kommer til at være tæt på banken, ja, faktisk i bofællesskab.

”Boligkøb involverer oftest boliglån, og derfor har vi altid været glade for det tætte samarbejde med Danske Bank. Men fremover er vi ikke bare naboer, men bofæller, og det giver nogle nye synergier, som både vi og kunderne kan drage nytte af,” fastslår Carsten Andersen.

Pressemeddelelse fra Home a/s.

Indlægget Se det nye Aarhus gennem 13 store facadevinduer blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/se-det-nye-aarhus-gennem-13-store-facadevinduer/feed/ 0 1189
Ejendomsbranchen kan sikre vækst med aktiv bolig- og byudvikling https://bolig.24nyt.dk/ejendomsbranchen-kan-sikre-vaekst-med-aktiv-bolig-og-byudvikling/ https://bolig.24nyt.dk/ejendomsbranchen-kan-sikre-vaekst-med-aktiv-bolig-og-byudvikling/#respond Thu, 24 Oct 2019 10:26:07 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1164 Otte ud af ti topledere i ejendomsbranchen tror på vækst i egen virksomhed de kommende tre år. Det viser PwC’s CEO Survey 2019 inden for ejendomsbranchen. PwC’s CEO Survey 2019 inden for ejendomsbranchen viser, at branchen fortsat leverer gode økonomiske resultater. Selvom mere end syv ud af ti af toplederne i branchen angiver at være...

Indlægget Ejendomsbranchen kan sikre vækst med aktiv bolig- og byudvikling blev først udgivet på Boligsektion.

]]>

PwC’s CEO Survey 2019 inden for ejendomsbranchen viser, at branchen fortsat leverer gode økonomiske resultater. Selvom mere end syv ud af ti af toplederne i branchen angiver at være bekymrede over den globale politiske usikkerhed – herunder Brexit – ser det ikke ud til at påvirke investorerne og investeringsstrømmene i branchen i en negativ retning. Kunderelationer og branchens evne til at skabe værdi for ejere og lejere tendenser er dog under forandring lige nu:

“Ejendomsbranchen bliver stadig mere forbrugerorienteret, da ejere og lejere ikke bare er blevet mere opmærksomme på, men også mere engagerede i hvordan de bygninger, de bor eller arbejder i, drives. Denne tendens sætter øget fokus på branchens måde at skabe relationer til kunderne samt omdømme og tillid,” udtaler Per Andersen, partner i PwC, og fortsætter:

“Gode og værdiskabende kunderelationer er blevet et konkurrenceparameter i ejendomsbranchen. Udfordringen for branchen er, at brand awareness samt kundeengagement og -loyalitet ikke tidligere har været en lige så høj prioritet i branchen, som det er nu. Mange ejere og investorer bag ejendomme til brug for fx kontorer eller shoppingcentre har hidtil været relativt anonyme, hvilket er ændret nu.”

Mere fokus på samfund og miljø
Nye begreber, der lige nu spås at få en betydelig indflydelse på ejendomsmarkedet i fremtiden, er bl.a. den teknologiske udvikling i branchen, også kaldet PropTech (property technology), samt ‘social impact’. Sidstnævnte fokuserer på de afledte virkninger, virksomheder skaber i et samfunds- og miljømæssigt perspektiv:

“Både brugen af ny teknologi og det øgede fokus på branchens samfunds- og miljømæssige aftryk skaber opmærksomhed på de direkte relationer til kunderne samt evnen til at levere værdi, der både giver kommerciel og samfundsrelevant mening, fortæller Per Andersen.

Ifølge Per Andersen er tendensen lige nu, at ejere og lejere i højere grad prioriterer kvaliteten af faciliteter og lokation samt infrastruktur, som nu er blevet vigtigere end antallet af kvadratmeter og design:

“Det er blevet vanskeligere at leje kontorlokaler og -bygninger ud, hvis ikke disse er tilpasset udviklingen i de præferencer og prioriteter, som nutidens kontorarbejdere har. Samtidig er virksomheder, der lejer eller ejer kontorlokaler, blevet mere opmærksomme på bygninger og lokaler som et element i evnen til at tiltrække og fastholde talent og skabe øget produktivitet,” forklarer han.

Involvering i bolig- og byudvikling
Ændringer i ejernes og lejeres krav og behov kan ifølge Per Andersen imødekommes ved at sætte en ny dagsorden i ejendomsbranchen i forhold til graden af involvering i fx byudvikling og innovative løsninger på boligproblematikker:

“Ejendomsbranchen kan i højere grad involvere sig i by- og samfundsudvikling, da branchen her kan skabe et positivt ‘social impact’ og danne endnu stærkere relationer til investorer og lejere. Det handler bl.a. om at se arkitekter og entreprenører som allierede samarbejdspartnere og at involvere sig i byudvikling og forbedring af transportforbindelser og infrastruktur, siger Per Andersen og uddyber:

“Hvis et ejendomsprojekt er forbundet med at skabe grønnere, sikrere og mere levende og innovative bybilleder og løsninger på de udfordringer, som bysamfundene står overfor i dag, såsom mangel på billigere boliger, er omgivelserne mere tilbøjelige til at agere fortalere for projektet. Toplederne i ejendomsbranchen kan på den måde transformere både brand og image og dermed øge deres markedsværdi og kundernes tillid.” 

Om undersøgelsen
I PwC’s 22. CEO Survey blev der gennemført 3.200 interviews med administrerende direktører i over 90 lande i løbet af det sidste kvartal af 2018. Der var 70 respondenter fra ejendomsbranchen, og 22 % af disse rapporterede en årlig omsætning på over 1 mia. USD.

Udsendt som pressemeddelelse fra PwC.

Indlægget Ejendomsbranchen kan sikre vækst med aktiv bolig- og byudvikling blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/ejendomsbranchen-kan-sikre-vaekst-med-aktiv-bolig-og-byudvikling/feed/ 0 1164
YouGov-måling: Danskerne – og især mændene – fremskynder boligkøbet  https://bolig.24nyt.dk/yougov-maaling-danskerne-og-isaer-maendene-fremskynder-boligkoebet/ https://bolig.24nyt.dk/yougov-maaling-danskerne-og-isaer-maendene-fremskynder-boligkoebet/#respond Tue, 22 Oct 2019 12:41:26 +0000 https://bolig.24nyt.dk/?p=1142 RENTE-TRIGGER: Boligmarkedet sælger for milliarder, 2019 er på rekordkurs i handler – og den lave rente spiller afgørende faktor for fremgangen, viser måling fra YouGov og Home. Hver 3. boligkøber har fremskyndet planerne på grund af renten. Den lave rente spiller en særlig rolle for cirka hver 3. boligkøber på jagt. De har nemlig fremrykket...

Indlægget YouGov-måling: Danskerne – og især mændene – fremskynder boligkøbet  blev først udgivet på Boligsektion.

]]>

Den lave rente spiller en særlig rolle for cirka hver 3. boligkøber på jagt. De har nemlig fremrykket boligplanerne, viser køberbarometeret fra Home og YouGov.

”En fast rente på 0,5 – 1 % i 30 år er sød musik for de fleste boligkøbere, men målingen viser, at cirka hver tredje boligkøber (30 %) ligefrem har fremskyndet købsplanerne for at være med i rentefesten, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Det næste halve år er 15 % af danskerne på boligjagt, viser målingen, der er repræsentativ og gennemført blandt 2000 danskere.

Det er især mændene, der er påvirket af den lave rente. Her svarer 37 %, at det har fået dem ud af busken. Kun 21 % af kvinderne siger det samme.

Mænd tænker generelt mere på økonomi i boligkøbet, mens de bløde værdier spiller en større rolle for kvinderne, forklarer mæglerkæden.

Lav rente trækker mod rekord
Ifølge Home er den lave rente med til at forklare, at boligsalget i år foreløbig har overgået alle forventninger.

”Samlet set ender boligsalget af villaer, rækkehuse, lejligheder og sommerhuse som det bedste år i årtiet. Det er status efter årets tre første kvartaler, og vi forventer, at 2019 løber rekorden helt i mål, ” siger Michael Dalsager.

Den lave rente er med til at holde boligkøberne på banen, selv om boliger på landsplan er blevet dyrere. Tal fra Boligsiden viser, at boligkøberne har købt ind for ekstra store summer i år. Eksempelvis er der solgt villaer og rækkehuse for 91,6 mia. kroner i de første tre kvartaler mod 85,9 mia. kroner i samme periode af 2018, viser tal fra Boligsiden.

Lav rente kompenserer for prisstigning
Fremgangen i købssummerne skyldes både højere priser på husene og flere solgte huse, forklarer Home.

”Renten er lavere i år end alle foregående år, men den lave rente kompenserer for de højere priser og dyrere indkøb, ” siger Michael Dalsager.

Total Køn
Kvinde Mand
Har den faldende/lave rente påvirket dine planer om at købe bolig?
Base: Har planer om at sælge bolig inden for de næste 6 måneder 310 118 192
Ja (NET) 30% 21% 37%
Ja, jeg har fremskyndet mine købsplaner 30% 19% 37%
Ja, andet 1% 2%
Nej, det har ikke påvirket mine planer om at købe bolig 59% 75% 49%
Ved ikke 11% 5% 15%
Totalsum 100% 100% 100%

Kilde: YouGov og Home

FAKTA: Køberbarometret for oktober 2019 viser, at:

I alt 15 % danskere har planer om boligkøb det næste halve år.

  • 7 % vil købe villa eller rækkehus
  • 5 % vil købe lejlighed
  • 3 % vil købe fritidsbolig
  • 2 % svarer anden type bolig

Note: Nogle danskere overvejer køb af mere end én bolig, derfor summerer tallet til 17 %.

Kilde: YouGov for home, undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført ca. 2000 interviews med danskere i alderen 18+ år, i uge 40-41, 2019. Respondenter fra foregående to køberbarometre har ikke kunnet deltage i undersøgelsen.

Denne pressemeddelelse er udsendt af Home a/s.

Indlægget YouGov-måling: Danskerne – og især mændene – fremskynder boligkøbet  blev først udgivet på Boligsektion.

]]>
https://bolig.24nyt.dk/yougov-maaling-danskerne-og-isaer-maendene-fremskynder-boligkoebet/feed/ 0 1142